Zoeken
Ervaring - 2017-06-20 08:59:24
Mijn uitdaging is net iets meer balans te vinden, zowel prive als werk en natuurlijk de balans tussen beide. Hans heeft me volgens mij geholpen door vooral mezelf aan het woord te laten en niet te oordelen. Waar precies de magie zit vraag ik me inmiddels ook af. Maar voor mij heeft het geweldig gewerkt om bewust te worden van prive en werk situaties en daar iets van te vinden om vervolgens te handelen. Ik ben Hans erg dankbaar voor de tijd die hij vrij heeft gemaakt voor me en de prettige wijze waarop hij me helpt om eea in perspectief te zetten en te relativeren!

Ervaring - 2016-08-18 14:00:31
Na een burn out en roerige tijd daarna had ik op een gegeven moment het gevoel vastgelopen te zijn. Ik besloot hulp te zoeken en kwam bij Hans terecht. Door mijn (levens)verhaal een keer helemaal te mogen vertellen aan iemand die onbevooroordeeld luistert werden oude mechanismen blootgelegd. Hans maakt op de juiste momenten de juiste opmerkingen, met diepgaande werking die een flinke verandering in mezelf in gang heeft gezet. Door de gesprekken met Hans sta ik dichter bij mezelf en kom ik meer en meer in mijn eigen kracht. Bedankt Hans!

Ervaring - 2016-01-26 12:59:56
I.v.m. enorme Burn-out, angststoornis en depressie bij Hans beland. Ondanks mijn eerdere hevige bedenkingen en weerstand om hulp te aanvaarden, bleek het onmogelijk om dit zonder hulp alleen op te lossen. Tijdens de eerste fase van gesprekken bleef ik mijn bedenkingen houden, temeer Hans vooral alleen maar luisterde en maar mondjesmaat reageerde. Pas na enkele sessies merkte ik dat ik hierdoor onbewust begon te praten over wat me allemaal dwarszat en wat ik altijd heel diep had weggestopt. Tijdens de gesprekken werd ik regelmatig flink emotioneel. Door de sfeer van vertrouwelijkheid ,die door Hans werd gecreëerd, het nooit veroordelen en de overtuiging dat ik alles kon zeggen in een volledig beschermde omgeving van een vakkundig professional schaamde ik me hier niet voor. In tegenstelling, ik begon kritischer, opener en bewuster naar mezelf te kijken. Samen krabden we stukje voor stukje de celwand in mijn geestelijke gevangenis af, totdat er weer voorzichtig zonlicht te voorschijn begon te komen. Hierdoor begon mijn geloof en de overtuiging te groeien dat het leven ook weer mooi kan zijn. Hans, heel hartelijk dank voor alle steun, je open mind, je handvaten en vooral je geduld. Ik zal onze gesprekken missen. Je, wie??? IK!!!!!!!!!

Ervaring - 2015-08-30 07:56:10
Ik ben een aantal maanden bij Hans in therapie geweest. Ik had vooraf geen enkel idee hoe hij me zou kunnen helpen met mijn angsten. Hij heeft me een spiegel voorgehouden en mezelf de antwoorden leren geven op de vragen die ik had. Door de handvaten die Hans me heeft aangereikt ben ik veel meer mezelf geworden en ga veel positiever en zelfverzekerder door het leven. Hans, bedankt. Gr. Ivo

Ervaring - 2015-06-19 12:50:22
Waarom heb je steeds 'bevestiging' van anderen nodig ?. Dit was een van de eerste vragen die Hans mij stelde. Hans stelt vragen, vragen waarmee je kritisch naar jezelf gaat kijken. Mij heeft het aangezet om nóg meer mijn gevoel te volgen en écht te gaan afwijken van de zogenaamde gebaande paden. Het proces een proces laten zijn en niet meer te luisteren naar de muppets in mijn hoofd. Dankje Hans !. Groeten, MD.

Ervaring - 2015-06-10 07:52:07
Mit Plötzlichem (erneutem) Landwechsel und damit Therapieabbruch, war Hans nicht nur so gut wie der einzige der mir in Deutsch helfen konnte, war aber auch so ziemlich ein Glücksgriff! Immer wieder schafft Hans mit einer schneibar minimalen Bemerkung meine komplette Sichtweise in Frage zu stellen, womit ein schneller wechsel der ANsichten? Verhalten möglich wird. Genau das Richtige um eine langwieriege Therapie abzuschließen! Hans hat mir Autonomie und Selbstvertrauen gegeben, nur wegen Hans ist es schade dass ich nicht mehr hingehen muss :)

Ervaring - 2015-04-23 07:54:33
Na een toch wel desastreuze burn-out heeft Hans me weer op beide voeten weten te krijgen. Hij heeft me leren relativeren en me weer tot “de orde van de dag” teruggebracht. Door zijn afwachtende houding heeft hij veel uit mij weten te krijgen, en soms door reflectie dingen naar boven gebracht, die diep verborgen zaten. Ben er een stuk zelfkritischer door geworden en zal er op te letten, dat ik in de toekomst weer niet wegglijd. Hans bedankt! Gr, JD

Ervaring - 2015-03-10 04:50:39
Pak weg een jaar geleden heb ik op advies van mijn huisarts hulp gezocht bij een psychotherapeut, Hans dus. Ik zat toen op meerdere vlakken goed vast. Ik had het eerst niet in de gaten en je lijkt van de regen in de drup te komen, niks positief, je zit in een neerwaartse spiraal. Hans heeft me Laten zien om dingen weer in het juiste perspectief te zien. Zelfvertrouwen, mijn te sociale karakter te temperen. Ik voel me goed, ondanks alles. Nogmaals bedankt Hans ik hoop dat je voor meer mensen zo waardevol mag zijn.. Paul.

Ervaring - 2015-02-05 07:51:32
Hans heeft me geholpen om niet zo kritisch naar mezelf te zijn en hoge eisen aan mezelf te stellen. Ik haalde mezelf iedere keer omlaag. Ik heb samen met Hans mijn gedragspatronen bekeken en waar ze ontstaan zijn. Dit heeft me veel inzichten opgeleverd en ik ben mezelf beter gaan begrijpen. Ik ben hierdoor meer tot mezelf gekomen! Ik sta nu meer naast/achter mezelf ipv tegenover mezelf en dat voelt heeeel wat beter. Bedankt Hans! Ricky

Ervaring - 2015-02-02 07:50:01
Na wat gesputter van mijn kant, nam ik Hans zijn houding aan om in gesprek te gaan over mijn problemen m.b.t. oververmoeid en "overbetrokken" zijn. I.p.v op het puntje van mijn stoel te zitten probeerde ik de meer relaxte en Hans zo eigen zijnde, waarnemende houding, uit. Na een sessie beviel me dit zo goed, omdat ik ontdekte dat ik vanuit een zo ontspannen aannemende houding veel helderder kon voelen en denken. Voor mij was het belangrijk om van Hans te leren zijn woorden, zijn kijk op de zaak binnen te laten. Zo dichter bij mijn eigen voelen te komen, wat ik telkens de kop probeerde in te drukken als het naar boven kwam. Ik heb dankzij de aanpak van Hans meer inzicht gekregen in de invloed vanuit de opvoeding/omgang met mijn broer en mijn eigen keuzes hierin voor mijn volwassen leven. Zo kan ik relaxter omgaan met mijn zoon en dochter,waarvoor ik mij door mijn scheiding, nare relatie en eigen moeilijke stukken teveel verantwoordelijk opstelde.(schuldig...)Nu durf ik gemakkelijker stappen aan in mijn leven, omdat ik andermans nukken, grillen, lijden e,d. een stuk minder op mijn schouders neem. Ik heb mijn kinderen hun leven teruggegeven en het mijne omarmd... Ons contact is hierdoor sterk verbeterd en ik durf weer meer te genieten.Dank je Hans, ook voor je bevrijdende lach. Leuk dat er iemand voor mij eens per twee weken fluitend mijn koffie kwam brengen! Ik ga je missen ! Christine

Ervaring - 2014-12-15 11:48:04
De praktijk van Hans heet 'kom tot jezelf' en dit is precies wat Hans oa bij mij bereikt heeft, om dichter bij mezelf te blijven. Ik ben zeer tevreden over deze behandelaar!

Ervaring - 2014-12-06 02:22:18
Ben driekwart jaar bij Hans in de praktijk gekomen.Was behoorlijk de weg kwijt zag niet meer wie ik was en wat ik waard ben omdat ik psych heel wat meegemaakt heb wat betreft relatie en werk. Hans heeft mij de spiegel voorgehouden, dingen aangereikt waardoor ik weer in mijn kracht ben gekomen om stap voor stap verder te gaan, en dichter bij mezelf ben gekomen. Zie weer wie ik ben wat ik waard ben. Laat me door niets wat er in mijn leven ook gebeurd van dat voetstuk afbrengen en vooral binnen mijn grenzen blijven. Bedankt, Hans

Ervaring - 2014-11-23 02:27:26
Ik heb een aantal sessie gehad bij Hans. Om de laatste puntjes voor mijzelf op de i te zetten. De eerste keer voor mij überhaupt om professioneel met iemand te gaan praten. De uitkomst van deze sessies is precies zoals ik het wilde. De manier van werken van Hans heb ik soms confronterend, maar vooral als behulpzaam ervaren. Jou de volledige vrijheid gevende over hoe jij de sessies wilt laten verlopen. Een helpende hand bieden, een spiegel voorhouden, inzichten die je soms al hebt op een andere manier bij je terug leggen. Dit alles zonder oordeel. Vooral om je eigen beste vriend of vriendin te worden. Hans, heel erg bedankt voor jouw inzichten en je hulp zodat ik beter verder kon gaan. Gr, Joyce

Ervaring - 2014-11-17 09:23:30
Bij deze wil ik Hans hartelijk danken voor zijn bijdrage aan mijn groei aan inzichten In deze praktijk wordt de client in de gelegenhied gesteld om de regie te voeren over de in te brengen onderwerpen. Dit waren bij mij die onderwerpen die op dat moment de meeste aandacht vroegen, die onderwerpen die me het meest in beslag namen. Vanuit het hier en nu kreeg ik nieuwe inzichten, zonder diepgaand graven in mijn verleden. Vanuit het hier en nu kreeg ik handvaten om beter grip te krijgen op mijn situatie en mijn omgeving. Wanneer je besluit te starten bij Hans wil ik je bij deze heel veel succes wensen bij het ontdekken van mogelijkheden in jezelf! Kitty

Ervaring - 2014-07-31 09:56:08
""....zo Hans nu is het tijd om de kracht van de man te gebruiken...Mijn eigen ik niet meer verstoppen achter de struiken...Vrijblijvend en me nergens op vast pinnen... Het gezonde, balans en komen tot mezelf innen...Van binnen en buiten de wereld in balans brengen...Mezelf niet verliezen en niet in onnodige machtstrijden mengen...Wanneer ik niet wil, doe ik er niet meer aan mee...Mijn angsten aan de kant zetten en leren zwemmen in de zee...Spelen met de strandbal ipv erop blijven duwen... Het vuur soms blussen en het water soms stuwen...Bedankt voor de ondersteuning, de formules en inzichten... Nu kan ik mezelf op het hier en nu richten... Er ligt nog genoeg verborgen in de toekomst...Ademhaling brengt me nu tot rust wanneer ik merk dat mijn hart bonst... Het opmerken gaat me steeds beter af... En waar het vandaan komt weet ik nu, het is oké, ik omarm het met een lach... Het is een koers die ik blijf varen...Het is wat het is, zelf op koude winterdagen kan de zon stralen..... Hans, bedankt!...Michael

Ervaring - 2014-07-20 04:19:52
Van augustus 2013 tot juni 2014 ben ik bij Hans gekomen. Zijn schijnbare passiviteit bracht mij in eerste instantie soms wat in verwarring. Hans loopt als het ware achter je aan en kijkt over je schouder met je mee. Deze houding van kritisch volgen en alleen bijsturen indien strikt noodzakelijk, was achteraf gezien wel wat ik nodig had. Zo kreeg ik namelijk de kans om tijdens een gesprek, maar vooral tussen sessies in ZELF na te denken over mijzelf en ZELF keuzes te maken om mijn leven in een bepaalde richting te sturen. Hans geeft soms een voorzetje, maar of je de bal aanneemt en in welke goal je wilt schieten, is je eigen keus. Mede dankzij Hans heb ik er weer genoeg vertrouwen in gekregen dat ik "het" kan. Dank je wel daarvoor Hans. Gr Vivian

Ervaring - 2014-06-30 09:10:53
Ruim een half jaar geleden kwam ik bij Hans in de praktijk. Op dat moment was ik mezelf kwijt, ik had een negatief zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. Ondanks dat ik het heel moeilijk vond om het initiatief te nemen om het gesprek te starten, is dit juist goed voor me geweest. Ik werd zo gedwongen om kritisch naar mezelf te kijken. Hans luistert zonder te (ver)oordelen, en geeft eerlijke feedback. Ik sta nu weer positief in het leven, vol zelfvertrouwen. Ik kan weer genieten! Hans bedankt! Sandra

Ervaring - 2014-04-07 20:41:07
Een aantal maanden geleden heb ik de praktijk van Hans bezocht omdat ik op dat moment in een lastige levensfase zat. Er gebeurde heel veel om me heen en ik verloor de grip en de balans. Door een aantal intensieve en waardevolle sessies bij Hans, heb ik de draad weer kunnen oppakken. Wat ik vooral geleerd heb: "vertrouw op jezelf en maak heel bewust eigen keuzes". Dankjewel Hans voor de waardevolle feedback en het luisterend oor zonder te oordelen ! Ingrid Widdershoven.

ktj logo footer

Contact

.

www.komtotjezelf.com

poststraat 36
6461 AX Kerkrade
Tel: 045 - 5460619
kvk: 53954653